De cine se tem liberalii din Ilfov?

0
262

Liberalii din Ilfov au avut o întâlnire organizată în Dobroiești, la care au participat primarii liberali și activul de partid, ca să marcheze începutul campaniei de strângere de semnături, informează Jurnalul de Ilfov.

Discursurile președintelui PNL, Hubert Thuma, precum și cel al Președintelui Consiliului Județean, Marian Petrache ne arată ca liberalii îi văd ca principali concurenți pe cei de la USR

Președintele PNL, Hubert Thuma, a spus că:Noi am dublat scorul de la 35.000 la 70.000 de voturi, e prima oară când câștigăm alegerile europarlamentare în Ilfov. Dacă reușim de data asta să îi batem pe cei de la USR, o facem pentru noi, pentru că dacă la anul se va face o alianță, singurele rezultate  comparabile cu care vor veni să negocieze cu noi sunt rezultatele de la europarlamentare și rezultatele de la primul tur la prezidențiale. Deci aș vrea să ne propunem, noi toți cei care suntem aici, în sală, să câștigăm și să fim o echipă!”,

Petrache:”Trebuie să ne implicăm pentru că vrem să avem conștiința împăcată. Dar trebuie să ne implicăm pentru că ne-am implicat în politică. Vin alegerile locale și nu vin singure, ci cu un contracandidat serios numit USR. Ilfovul poate să facă pasul cel mare și are nevoie de o infuzie de capital măreață. Dar pentru asta trebuie să fii în primii cinci. Știm pe cine alegem, știm de ce trebuie să ne implicăm. Cum o facem? Din 600 de consilieri cât are acest județ, 330 sunt de la PNL. Avem 30 de primari din 40. Un motiv pentru care trebuie să ne implicăm este și faptul că ne pasă ce se întâmplă în țară și în fiecare localitate. Faptul că ne pasă se vede în faptul că cetățenii din Ilfov au ales în 30 de localități din 40 primari liberali și administrație liberală”, a atenționat președintele CJ Ilfov. 

Se pare că alegerile europarlamentare au fost un duș rece pentru liberalii din Ilfov. Scorul USR a fost unul neașteptat de bun, ceea ce poate constitui o baza de plecare în viitor. Chiar dacă Iohannis este votat și de o parte importantă din electoratul USR, liberalii nu se pot culca pe ureche. Dacă Barna ajunge în turul doi, atunci va conta foarte mult spre cine se îndreaptă electoratul social democrat. Pot să apară surprize în cazul în care USR se mobilizează și își trimite candidatul în turul 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.