Sondajul lunii august confirmă, USR în fața PSD

0
91

Astăzi a fost dat publicității un nou sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM

Sondajul a fost realizat în perioada 5 -28 august – pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eșantionare +/- 3,1%.

La întrebarea Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum,28,4 dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL

USR rămâne pe locul 2 – cu 19.8%, în scădere cu aproape 2 procente față de luna iulie. Și Partidul Social Democrat este în scădere – PSD rămâne pe locul trei și ar fi votat azi de 17.9%, cu aproape 2 procente mai puțin ca în luna precedentă.

Pe locul 4, dar la distanta considerabilă, se află parlamentarii ProRomânia – partidul fostului premier Victor Ponta – cu 8.7%, tot în scădere. Locul 5 este ocupat în continuare de ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu. Fostul partener de guvernare al PSD ajunge la 7.4%.

Urmează formațiunea condusă de Dacian Cioloș – în scădere cu jumătate de procent față de luna iulie. PLUS ajunge acum la 5.5%. Urmează cu 4.6% UDMR, cu o creștere de numai 0,3%. PMPrămâne cu același procentaj în intențiile de vot ca cel din iulie: 2.9%.

Sondajul a măsurat și candidații la prezidențiale. Klaus Iohannis conduce detașat, cu 27 de procente față de următorul clasat.

Klaus Iohannis, conduce cu 45 de procente. Următorul clasat, la mare distanță, peste 28 de procente, este Dan Barna – cu 17%

Urmează Victor Ponta, în creștere față de luna anterioră, liderul Pro România ajungând la 14%. Al patrulea clasat este liderul ALDE, cu aproape 13 procente – acesta între timp și-a retras candidatura. Viorica Dăncilă rămâne pe locul 5 – în ușoară creștere și ajunge la 8,4%.

Trebuie precizat însă că Victor Ponta a fost măsurat, dar fără ca el să candideze, iar candidatul Mircea Diaconu nu a fost prins în sondaj, probabil acesta vă aparea luna următoare.

sursa Europa FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.