Cioloș prezintă experții partidului

0
102

Cioloș și-a prezentat experții partidului care vor lucra alături de cei desemnați de USR la programul de politici publice pe care și-l va asuma alianța dacă va ajunge la guvernare.

Fostul premier a spus despre oamenii săi:

E o echipă cu competențe complementare, cu oameni care aduc experiența mediului privat, a societății civile, dar unii dintre ei și cu experiență guvernamentală”

Erika Stanciu a fost secretar de stat în Ministerul Mediului în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2017, a lucrat la Administrația Parcului Național Retezat, prima administrație de parc național din România. A inițiat primele programe de dezvoltare profesională în domeniul ariilor protejate cu fundația ProPark pentru Arii Protejate. Erika este membră în Biroul Național și președinta Comisiei Naționale de Programe și Politici a PLUS.

Oana Toiu a fost secretar de stat în Ministerul Muncii, unde a coordonat politici publice pentru copii și familie, intervenții de urgență pentru românii din diaspora și reforme de debirocratizare a sprijinului oferit de stat. Oana are o serie de reușite în mediul antreprenorial și al afacerilor sociale. În 2013 a fost premiată de către Comisia Europeană pentru proiectul Meșteshukar ButiQ – o rețea de producători meșteșugari de etnie romă și designeri internaționali.
În prezent, este coordonator regional PLUS București-Ilfov.

Alin Cristian Mituta are o bogată experiență profesională de peste 10 ani în instituții europene dar și experiență în mai multe organizații civice din domeniul politicilor europene. Alin este specialist în politici publice, cu specializare în politici europene și relații externe. În 2016 a lucrat în echipa mea de la cancelaria Guvernului, mai întâi ca șef de cabinet al ministrului Dragoș Tudorache, apoi ca șef de Cabinet al prim-ministrului. Este coordonator regional pentru regiunea Sud-Vest și membru ales al Comisiei Naționale de Programe și Politici a PLUS, unde se ocupă de politicile europene. Din 1 septembrie va prelua sarcina de coordonare de politici în cadrul delegației USR PLUS în Parlamentul European.

Dragos Nicolae Pislaru este doctor în științe economice. Are o bogată experiență în mediul privat ca antreprenor, profesor, consultant și analist economic. Am lucrat împreună în guvernul din 2016, când Dragoș a fost Consilier de Stat pe probleme economice, apoi a fost ministru al Muncii, Familiei și Protecției Sociale. Dragoș este acum europarlamentar, coordonator al echipei europarlamentarilor Renew Europe în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale (EMPL) a Parlamentului European.

Andrei Lupu este avocat specializat în drept constituțional, doctorand în drept, inițiator și coordonator al campaniei Oameni Noi în politică, coordonatorul proiectului PLUS de reformă constituțională. Andrei este membru al Biroului Național PLUS, informează G4media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.