Acuzații de fraudă în timpul procesului electoral din interiorul USR. Chichirău neagă orice acuzație.

0
94

În aceste zile se desfășoară votul intern pentru alegerea președintelui USR. în cursă participă Dan Barna și Cosette Chichirău. Votul se desfășoară electronic, pe o platformă specială, la care au acces toți membri USR înregistrați pe baza unei adrese de email și a unei parole de validare.

Astăzi au apărut mai multe suspiciuni de fraudă, după ce în cadrul filialei Iași s-au descoperit adrese duble de email, care permiteau practic votul multiplu.

Ziarișitii de la G4 media au dezvăluit aceste lucruri, iar ca urmare, USR a contactat redacția și le-a transmis câteva precizări:

Am identificat cazuri de membri ai filialei Iași, cu conturi de email reale și active, care au fost introduși în cererea de modificare a adreselor de email trimisă de filiala Iași, unii dintre ei exprimându-și deja votul, folosind propria adresă de email, validă. Comisia Electorală face la ora actuală verificări cu privire la posibile cazuri de îngrădire/alterare a dreptului membrilor de a-și exercita votul”, se arată în documentul citat, consultat de G4Media.

Deranjată de ce a apărut în presă, candidata la președiție și șefa filialei Iași a USR a dat o declarație pentru G4Media.ro în care a dezmințit orice acuzație de fraudă electorală și a acuzat o ”bătălie incorectă” din partea colegilor săi.

La Iași nu există nicio fraudă electorală. Din păcate, observ cum o campanie internă a fost transformată de unii colegi într-o bătălie incorectă. Președintele USR este ales prin votul electronic al tuturor membrilor, exprimat prin intermediul unui link trimis unei adrese de email. În multe județe, ne-am extins și în rural, unde oamenii ori nu au adrese de email ori nu le folosesc decât foarte rar. Este și cazul județului Iași, unde avem aproximativ 500 de membri din 1000 care nu au adrese de email. Niciunul din acești membri nu a votat până în acest moment, cum mulți alții din țară nu au votat. Până aseară, când trebuia să fie închis votul, participarea la vot la nivel național era sub 50%. Nu poate fi vorba de fraudă dacă nu ai posibilitatea să votezi. Înțeleg dorința unor colegi de a continua campania negativă împotriva mea pentru ca mi-am ‘permis’ sa candidez la președinția USR, dar nu există fapte reale care să susțină aceste acuzații”, a declarat Cosette Chichirău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.