fbpx

Uber și Bolt au primit undă verde să funcționeze în România

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Alexandru Petrescu, a precizat că Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a eliberat avizul tehnic pentru doi dintre operatorii platformelor digitale de transport alternativ, fără a le preciza însă numele.

”Astăzi, 16.10.2019, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a eliberat avizul tehnic pentru doi dintre operatorii platformelor digitale de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto într-un termen mult mai rapid decât termenul limită prevăzut de lege, astfel încât administraţia publică să contribuie în mod eficient la creşterea nivelului de mobilitate conectată şi competitivă în beneficiul cetăţenilor şi economiei!”, a scris ministrul Alexandru Petrescu.

Potrivit surselor Mediafax, cele două companii sunt Uber și Bolt. Yango şi Clever şi-au depus şi ele actele necesare pentru obţinerea avizului.

Potrivit noii legi a transportului alternativ, platformele care vor să facă ridesharing în România au nevoie de aviz tehnic de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Platformele care nu primesc avizul până pe data de 1 noiembrie 2019 vor fi nevoite să-şi oprească activitatea. Funcţionarea fără aviz va este sancţionată cu amenzi de la 10.000 lei până la 30.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *