Orban îi dă șah mat lui Barna!

1
397

PNL a dat azi o mare lovitură alianței USR-PLUS. Anunțul pe care l-a făcut Orban, că PNL îl va susține pe Nicușor Dan în bătălia pentru Capitală, a căzut ca un trăznet peste conducerea alianței. Vlad Voiculescu a recunoscut că nu a știut nimic despre această mutare. Este clar că liderii alianței USR-PLUS nu știau absolut nimic despre pactul făcut între Nicușor Dan și PNL. Nu au anticipat acest lucru.

De câteva luni de zile, Barna și Cioloș au evitat să tranșeze disputa între Vlad Voiculescu, candidatul din partea PLUS și Nicușor Dan, susținut de USR București. Au avut o grămadă de discuții, au avut întâlniri, dar nu s-a luat nicio decizie.

În acest moment, PNL a arătat că este capabil să mute politic decisiv. Nicușor Dan are o imagine bună în rândul bucureștenilor, construită în timp, iar faptul că liberalii au ales să meargă pe mâna lui denotă maturitate politică. Fiind primii care și l-au asumat, liberalii vor putea profita de imaginea lui Nicușor Dan și mai mult de atât îi forțează pe cei de la USR să vină să îl susțină pe acesta și să nu își mai pună un candidat propriu.

Bucureștenii își doresc să scape de Firea. Ei vor să scape de un primar incompetent și îi interesează mai puțin de certurile dintre USR și PNL. Fiind vot într-un sigur tur, oamenii sunt conștiență că opoziția trebuie să meargă bloc, ca voturile să nu se risipească.

Nicușor Dan susținut de PNL și de USR o va învinge la scor pe Gabriela Firea. Acesta a fost și calculul liberalilor, care nu aveau un candidat mai bine pregătit și au furat startul. Le-au suflat candidatul celor de la USR, au anunțat susținerea, iar acum îi forțează pe aceștia să intre în alianță.

Liderii PNL au luat în calcul că în majoritatea orașelor, PSD va merge alături de ALDE într-o alianță și luptele vor fi grele. Alianța PSD-ALDE va putea să mai păstreze câteva redute importante, tocmai de aceea, este obligatoriu ca voturile opoziției să nu se spargă. Votanții USR care l-au vrut pe Nicușor Dan îl vor vota în continuare, chiar dacă el va fi susținut de PNL.

Pentru Dan Barna a fost un șah mat. USR domina Bucureștiul acum câteva luni. Luna trecută, în urma sondajelor s-a constatat că PNL a trecut în față, dar la o diferență mică. Aducerea lui Nicușor Dan, lipirea acestuia de PNL va mări avantajul liberalilor. Încă o dată s-a dovedit că USR nu este capabil să joace strategic. Chiar dacă în interior sunt oameni curați, care vor să facă o altfel de politică, nu poți implementa măsurile tale dacă nu câștigi alegerile. Ori la acest capitol, al strategiei politice, USR dovedește din ce în ce mai mult că nu poate face față.

Partidul s-a prăbușit de la 24% în alegerile europarlamentare la 13% în condițiile în care a fost în opoziție. Neasumarea guvernării, fuga de răspundere, mesajele lui Barna au fost sancționate de electorat.

Iată, că acum, USR înregistrează cea mai grea lovitură în București, acolo unde avea cel mai mare scor electoral.

1 COMENTARIU

  1. Unora începe să le vină mintea la cap, când e vorba de interesele cetățenilor. Exemplul PNL de la București ar trebui urmat și de partidele din Chiajna.
    Există deja un independent din Chiajna care și-a anunțat intenția de a candida.
    Alianța USR – PLUS încă ezită să spună cine va fi candidatul, iar PNL propune un candidat care este asimilat găștii lui Minea.
    Dacă mai stați mult pe gânduri, vă veți trezi tot cu Minea primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.