CJ Ilfov va contracta un împrumut destinat lucrărilor de infrastructură!

0
71

Consiliul Județean Ilfov informează că în ședința de astăzi s-a hotărât contractarea unui credit în valoare de aproximativ 31 de milioane de euro.Banii vor fi folosiți pentru a continua lucrările pe drumurile județene începute anul trecut și aflate în conservare peste iarnă. 

Tot astăzi, CJ Ilfov ne informează și cu privire la marile proiecte Măgurele Science Park, Nodul Intermodal de la Moara Vlăsiei, Proiectul Apă- Canal și Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor, că au primit aprobare de la Comisia Europeană pentru finanțare și vor fi derulate.

Din păcate, Chiajna nu intră în planul de modernizare al rețelei de apă și canal, deoarece primarul Mircea Minea s-a opus și nu a dorit să încheie un parteneriat cu Societatea Apă Canal Ilfov.

Mai jos, textul integral al postăii

În ședința Consiliului Județean Ilfov de azi, ședință care s-a desfășurat în aer liber și cu respectarea măsurilor de evitare a răspândirii noului coronavirus, s-a hotărât contractarea unui credit în valoare de aproximativ 31 de milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru a continua lucrările pe drumurile județene începute anul trecut și aflate în conservare peste iarnă. S-a luat această decizie pentru că bugetul CJ Ilfov din acest an este cu 30 la sută mai mic față de anul trecut, iar proiectele nu trebuie să se oprească. Următoarele drumuri vor fi reabilitate cu banii din acest împrumut, la care se adaugă și fonduri din bugetul propriu:  
DJ 101 – Balotești –Sitaru
DJ 401 – centura București – limita cu județul Giurgiu 
DJ 602 – str. Independenței din Buftea 
Strada Gării din comuna Jilava 
valoarea totală: 174.580.908 lei  
co-finanțare credit: 148.480.455 lei 
contribuție buget local: 26.100.453 lei 

Tot în ședința de azi s-a aprobat și preluarea mai multor drumuri din administrarea consiliilor locale pentru modernizare: 
Str. Agricultori – Buftea, lungime 1,4 km  
Str. Vlăsiei – Buftea, lungime 1 km 
Str. Fulger – Buftea, lungime 1 km 
Str. Știrbei Vodă – Buftea, lungime 1 km 
Str. Poieni – Mogoșoaia 1,26 km 
Str. Martha Bibescu – Mogosoaia, 2 km  
Str. Podului – Ciolpani, 1,1 km 
Str. Negustorilor – Ciolpani, 691 m 
Str. Cătunului – Ciolpani, 460 m 
Str. Fermei – Ciolpani, 1,1 km 
Intrarea Fermei – Ciolpani, 239 m 
Aceste drumuri vor fi modernizate de serviciul de drumuri din subordinea Consiliului Județean Ilfov. 

Totodată, în ședința de azi s-a aprobat și trecerea în administrarea Consiliului Județean Ilfov a terenului necesar pentru construirea unui sens giratoriu la intersecția DJ 602 cu drumul județean DJ 601 și asigurarea scurgerii apelor pe DJ 601, în zona râului Ciorogârla. 

Marile proiecte demarate de Consiliul Județean Ilfov: Măgurele Science Park, Nodul Intermodal de la Moara Vlăsiei, Proiectul Apă- Canal și Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor (aprobat tot azi) au obținut deja aprobare de la Comisia Europeană pentru finanțare și vor fi derulate în mod substanțial din bani europeni, dar și cu cofinanțare din partea CJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.