Marcel Vela a prezentat conținutul Ordonanței militare nr.3/2020

0
14

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat marți seara conținutul ordonanței militare numărul 3, care înăsprește sensibil restricțiile de circulație, pentru a preveni propagarea epidemiei de coronavirus.

Astfel, începând de astăzi, de la ora 12,00:

  • Persoanele de peste 65 de ani vor putea părăsi locuințele doar între orele 11,00 și 13,00, strict pentru următoarele motive: asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie domestice; asistență medicală care nu poate fi amânată; îngrijirea unui minor; asistența altor persoane vârstnice bolnave sau cu dizabilități; deplasări scurte în apropierea locuinței legate de activitate fizică individuală. Circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă și în afara acestui interval, dacă se face în interes profesional sau pentru activități agricole.
  • Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței, gospodăriei, cu următoarele excepții: deplasarea în interes profesional, asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; asistență medicală care nu poate fi amânată; îngrijire copii; asistență persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități; deplasări scurte în apropierea locuinței pentru activitate fizică; donarea de sânge; deplasarea în scop de voluntariat; deplasarea pentru activități agricole sau a producătorilor agricoli pentru comercializarea produselor.
  • Se instituie măsura izolării la domiciliu sau, după caz, carantinării pentru toate persoanele care intră în România.
  • Instituțiile publice și operatorii economici au obligația de a marca zona destinată accesului cetățenilor/clienților și suprafața de relații cu publicul/vânzare cu semne vizibile care să orienteze persoanele în respectarea unei distanțe de siguranță de minimum 1,5 metri.
  • Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Franța și Germania și din Franța și Germania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile.
  • Documentele care expiră pe perioada stării de urgență, eliberate de autoritățile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.