Formular.sts.ro – platforma electronică pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere

0
661

Începând de vineri este activă platforma electronică formular.sts.ro  pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator, potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Stategică.

Platforma operaționalizată pe site-ul STS le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF, documentele necesitând semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

Datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului.

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

GCS atrage atenția că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online nu beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea.

În continuare, rămâne valabilă și posibilitatea descărcării și completării olografe a declarațiilor pe proprie răspundere publicate pe platorma stirioficiale.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.