Cele mai multe spitale sunt în administrarea autorităților locale.Ce fac aleșii locali?

0
127

Criza generată de COVID 19 a prins aproape toată lumea nepregătită. În țări mari, SUA, Marea Britanie, doctorii spun că nu au suficiente materiale de protecție pentru doctori. Nu sunt de ajun nici paturile pentru ATI. Toți fac un efort să aplatizeze curba infectării, pentru ca să nu pună presiune pe sistemul medical. Cu alte cuvinte, autoritățile își doresc să țină numărul bolnavilor sub control, pentru a permite doctorilor să dea posibiliatatea să îi vindece pe pacienți.

În România am văzut și mai bine situația dramatică în care se scaldă sistemul medical.Acum s-a pus reflectorul peste sistem și s-a văzut în detaliu situația.

PSD-ALDE critică de dimineața până seara lipsa resurselor. Cetățenii la fel. Doar că cetățenii au tot dreptul să facă acest lucru Ei și-au plătit taxele și impozitele și sperau ca banii să fie cheltuiți așa cum trebuie.

În ultimii anii, PSD-ALDE au guvernat braț la braț. Au promis ridicarea a 8 spitale regionale. Le-au făcut doar pe hârtie. Nici măcar unul singur nu a fost realizat. Nici o cărămidă pusă.

Ce însă știe puțină lume este faptul că 70% dintre spitale sunt în administrarea autorităților locale. Primarii și Șefii de Consilii Județene au în subordinea sa spitalele orășenești și județene. Ei trebuiau să asigure în acești ani dotarea cu aparatură, modernizarea. Mulți dintre primarii și șefii de Cj -uri le-au modernizat, dar nu cu aparatură medicală. Au făcut alei prin curți, au asfaltat, au pus termopane, au schimbat uși. Bune și aceste lucruri, dar prioritar era dotarea cu ecipmanete medicale.

PSD -ALDE dețin și în continuare puterea în local. Au cei mai mulți primari, au două treimi din șefii Consiliilor Județene. Ei sunt administratorii care pot și trebuie să se implice de urgență în dotarea spitalelor pe care le au în subordine. Au o obligație față de cetățenii care i-au votat să se mobilizeze și să scoată bani, să nu mai arunce banii pe diverse pomeni electorale și să îi direcționeze de urgență pentru protejarea medicilor. 70% din spitalele țări pot primi urgent bani pentru dotare din bugetele locale dacă șefii care conduc acele localități sunt responsabili.

Acțiunile de genul celor făcute de primarul sectorului 5, Florea, care împarte pachete în scop electoral sau cheltuirea a 5 milioane de lei pentru publicitate așa cum face primarul Negoiță trebuie să înceteze. Banii trebuie redirecționați spre spitale.Acum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.