fbpx

Primarul Minea a abandonat Chiajna!

De la începutul crize generate de coronavirus am urmărit atat activitatea primarului Minea cât și activitatea altor primari de comună din Ilfov sau din sectoarele Bucureștiului. Chiajna este din nou la pământ la capitolul organizare, la gestionarea treburilor din comună.

Am văzut cu toții diferența dintre Chiajna și celelate primării la capitolul dezinfecție. Doar la noi, care suntem cea mai bogată comună din țară, se folosesc tractoare și cisterne vechi de zeci de ani. În rest, primarii gospodari au adus utilaje moderne, care stropesc străzile cu presiune și la un debit mult mai ridicat pentru a fi cu adevărat eficiente.

Din păcate nu doar la acest capitol suntem ultimii din țară. Cetățenii în nevoie, vârstnicii, cetățenii cu dizabilități și cei cu venituri mici par abandonați. Administrația nu a pus la punct niciun mecanism de ajutorare a acestora. Nu avem o direcție de asistență socială capabilă să le ofere celor mai vulnerabili dintre noi un ajutor. Nu se duc pachete, nu se oferă de către administrație posibilitatea ca voluntari să iasă la cumpăraturi în locul pensionarilor pentru a-i proteja astfel. În Chiajna a apărut o inițiativă privată, un grup de oameni inimoși care fac ce ar trebui să facă practic primăria.Am scris și noi despre inițiativa privată și le mulțumim încă o dată și în numele dvs pentru efortul lor. îi găsiți aici.

Acest mecanism trebuia gândit de către primar și echipa sa. Implicarea lor în vremuri normale e zero. Măcar în vremuri de criză puteau să se mobilizeze și să își facă datoria. Ei au preferat să abandoneze Chiajna.

Dar nu se oprește totul aici. Dacă în mai toate primăriile din Ilfov poți accesa serviciile administrației, în Chiajna totul e înghețat. Multe primării și-au mutat serviciile în online. Se pot depune cereri, petiții, se pot întocmi documentații pe care funcționarii le pot rezolva. Este drept că peste tot se lucrează în schimburi, cu jumătate din personal. În Chiajna, acest lucru nu este posibil. De ce? Pentru că primăria Chiajna are un site vechi și prăfuit, pentru că nu găsești niciun act de care ai nevoie, pentru că este o totală lipsă de dezinteres din partea conducerii.

Suntem cea mai bogată comună din țară, dar putem ocupa cu brio ultimul loc la tot ce înseamnă servicii prestate în folosul cetățeanului. În acestă criză, Minea a făcut un singur lucru, un clip electoral. Sub aparența faptului că ne îndeamnă să stăm în casă, a realizat un videoclip care este unul electoral și nicidecum unul menit să informeze publicul despre problema gravă generată de coronavirus Nu vrem să îi facem reclamă și nu îl redăm aici. Curioșii îl pot găsi la loc de cinste pe pagina primarului.

Avem o comună frumoasă, dar prost manageriată. Chiajna pare abandonată de autoritățile locale. Minea și-a uitat concetățenii, i-a abandonat și nu le spune nici măcar dacă există cazuri de îmbolnăviri pe raza comunei sau nu. Peste câteva luni, va veni din nou să ceară votul. Atunci își va aminti că în Chiajna trăiesc oameni, cu nevoi, cu probleme, care vor o viață normală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *