Medicii se așteaptă la o creștere a cazurilor de coronavirus, din cauza relaxărilor: „Este o bombă cu efect întârziat”

0
74

Medicii se așteaptă chiar săptămâna viitoare la un al doilea val de infectați cu coronavirus, după relaxarea restricțiilor. Asta pentru că, mulți oameni nu au înteles că trebuie respectate în continuare măsurile prin care să ne păzim de transmiterea virusului.

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Timișoara a declarat la postul Digi24:

„Faptul că s-au relaxat anumite măsuri, există un risc că lumea să nu respecte întru totul recomandările făcute. Și în această situație cazurile cu covid să crească. De fapt, acest lucru s-a întâmplat și în țări cu o disciplină mult mai mare decât la noi, cum sunt Germania și Coreea de Sud. În care, în momentul relaxării, numărul de cazuri a crescut. Din acest motiv, ne așteptăm să avem și noi o creștere a numărului de cazuri și din păcate cazuri severe. Cu atât mai mult cu cât de o zi-două, de când vedem că au început măsurile de relaxare, lumea parcă a uitat că suntem într-o pandemie și că această luptă nu s-a terminat. Eu de aceea am făcut o chemare spre responsabilitate populației, pentru ca să nu fie prea târziu. Măsurile pe care le luăm acum se văd de-abia într-o săptămână, două săptămâni. Este cumva o bombă cu efect întârziat”.

Medicul spune că adevărata bătălie cu noul coronavirus se duce în comunitate și nu în spital. Și asta pentru că oricât de bine ar fi pregătiți medicii o avalanșă de pacienți blochează sistemul sanitar și crește riscul unor situații grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.