Guvernul a aprobat hotărârea privind instituirea stării de alertă pentru 30 de zile

0
71

Guvernul a adoptat în ședința de luni Hotărârea de Guvern prin care este declarată starea de alertă în baza legii 55/2020. Premierul Ludovic Orban a convocat la ora 19.00 toate instituțiile statului cu drept de control pentru a pune la punct un plan amănunțit. 

​Starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 18 mai, pe o durată de 30 de zile, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern privind starea de alertă. În această perioadă, în interiorul localităților este interzisă circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii,precum și formarea unor asemenea grupuri. Deplasarea în afara localității este permisă doar în unele situații.

Actul normativ are trei anexe: Măsurile de creştere a capacităţii de răspuns – Anexa nr. 1, Măsuri pentru asigurarea rezilienţei comunităţilor – Anexa nr. 2 și Măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc – Anexa nr. 3.

Hotărârea de Guvern, odată adoptată, va fi transmisă Parlamentului pentru a încuviinţa starea de alertă şi toate măsurile care se dispun în cadrul stării de alertă”, a spus Orban.

El a mai menţionat că, odată cu aprobarea hotărârii, în baza legii, Guvernul are la dispoziţie „toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile”. 

Premierul a convocat la ora 19:00 toate instituțiile statului cu drept de control, ministerele urmând să completeze prin ordine comune cu Ministerul Sănătății toate reglementările secundare pentru a se împiedica la maxim riscul de răspândire a virusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.