Ședinţă de Guvern luni dimineaţa, pentru instituirea stării de alertă.

0
60

O nouă ședință a Comitetului Naţional pentru Situații de Urgenţă a fost convocată în această dimineață (luni – n.r.), la ora 7:30, urmată de o ședință de Guvern, începând cu ora 8:00. Anunțul a fost făcut duminică seara de premierul Ludovic Orban, la finalul unei şedinţe de lucru organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne, acesta precizând că ambele ședințe sunt necesare pentru a institui starea de alertă în baza Legii 55/2020.

Hotărârea de Guvern va cuprinde tot ceea ce prevede legea, planul de măsuri cu cele trei anexe, a spus Orban. Aceasta a precizat că odată cu adoptarea hotărârii de Guvern, se va institui „o stare de alertă în care de data asta avem toate mijloacele necesare pentru respectarea legii”.

Premierul a menţionat totodată că luni va convoca toate instituţiile cu atribuţii de control şi că acestea vor fi pe teren pentru a impune aplicarea legii.

„Tot mâine voi convoca, după audierea mea de la Parlament, toate instituţiile care au atribuţii de control şi care au abilitarea legală de a dispune măsurile pentru respectarea regulilor stabilite prin lege şi prin hotărâre de guvern în cadrul stării de alertă. Toate instituţiile de control implicate vor fi pe teren şi vor impune aplicarea legii. Vom apela la toate pârghiile pe care le avem la dispoziţie pentru a ne asigura că instituţiile publice, agenţii economici, cetăţenii respectă regulile pe care le-am impus şi vom lua toate măsurile pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor. Odată cu instituirea stării de alertă în baza legii, practic avem toate prevederile constituţionale necesare pentru a utiliza toate instrumentele legale pentru a ne asigura de această respectare a legii”, a menţionat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.