Minea față în față cu COVID 19!

0
327
mircea minea

România a început să reintre în normal. Restricțiile impuse odată cu declanșararea crizei generată de COVID 19 au început să fie scoase treptat. După câteva luni în care am văzut cum totul se oprește, pentru ca autoritățile centrale să țină sub control epidemia, România reintră în normal, cu pași mici ce e drept.

Dacă ar fi să evaluăm cum au gestionat autoritățile locale din Chiajna criza generată de COVID 19, am putea remarca următoarele lucruri:

Primarul Minea și cu echipa sa au făcut câteva acțiuni de dezinfecție stradală. Utilajele vechi au fost scoase pe străzile din Chiajna, s-au pulverizat substanțe pe străzi și pe trotuare. Experții OMS au stabilit că pulverizarea spaţiilor exterioare, cum sunt străzile sau trotuarele, nu este recomandată pentru eliminarea virusului SARS-CoV-2 sau a altor agenţi patogeni pentru că dezinfectantul este inactivat de murdărie

Ce e drept, experții OMS au anunțat târziu acest lucru și nu putem reproșa administrației faptul că au făcut aceste acțiuni. În toată România a fost o ”întrecere” a primarilor, care să arate cine stropește mai mult. În sectorul 6, primarul Mutu a recurs inclusiv la un elicopter pentru a aruncat cu substanțe. Desigur, acum, la final, putem spune că au fost bani aruncați în vânt.

Nu știm câți bani a folosit Minea pe această acțiune, pentru că primăria este opacă atunci când vine vorba despre cheltuirea banului public.

Al doilea lucru pe care am putea să îl remarcăm, atunci când evaluăm prestația autorităților locale din Chiajna, ar fi faptul că primăria a montat aparate de dezinfecție la scările blocurilor, dar în loc să pună un lichid dezinfectant în aceste aparate, autoritățile au pus un ”gel cosmetic”. Așteptăm un răspuns de la administrație, de ce nu s-a achiziționat un dezinfectant omologat și a fost preferat un ”gel”. Probabil din economie. Cert este că nici despre această acțiune nu știm cât a costat și ce cantități au fost cumpărate.

Dacă Minea nu a excelat în acțiuni de ajutoare a persoanelor nevoiașe din Chiajna, nu putem spune același lucru și la capitolul ajutor oferit sportivilor. Concordia Chiajna este singura echipă de fotbal care a primit 5 milioane de lei în timpul pandemiei. Minea iubește fotbalul și acest lucru l-am putut vedea și cu această ocazie. Nu contează că echipa de fotbal nu are performanțe, dacă primarului îi aduce satisfacții, atunci se găsesc și banii din bugetul local pentru susținerea clubului.

Din informațiile noastre au fost 39 de cazuri de persoane infectate cu COVID 19 în Chiajna. Autoritățile locale nu au informat despre acest lucru. Au ținut toate aceste date sub tăcere. Nu știm dacă familiile persoanelor respective au primit ajutor, dacă administrația le-a asigurat alimentele necesare persoanelor aflate în izolare.

În timpul pandemiei, primăria Chiajna a fost închisă. Dacă în alte primării, serviciile primăriei și-au făcut treaba și au oferit cetățenilor posibilitatea să își rezolve anumite probleme prin intermediul internetului, la noi în comună, e de ajuns să te uiți la siteul primăriei și să realizezi că nu se poate face acest lucru. Așadar, primăria Chiajna nu a pus cetățenilor la dispoziției niciun serviciu online. A fost o perioadă în care totul a fost blocat.

La finalul crizei, cu vreo 3 zile în urmă, Minea a anunțat că a cumpărat câteva tablete pentru elevii din Chiajna. Chiar dacă gestul lui Minea vine după ce Guvernul Orban a anunțat că vrea să doteze elevii din România cu tablete, putem să îl trecem la capitolul lucruri pozitive.

După cum vedem mai sus, bilanțul lui Minea în această criză este unul mai mult negativ. Ca de fiecare dată, Minea demonstrează că este un manager slab, care acționează după ureche, tratând lucrurile superficial. Ca de fiecare dată, primarul vrea să dea o ”spoială” peste o administrație cenușie, ca și cum un meșter slab încearcă să vopsească un gard murdar făsă să îi pese ce se ascunde sub vopseaua albă și cât poate rezista. Ce este însă cel mai condamnabil este faptul că pe Minea nu îl interesează aboslut deloc de banii cetățenilor și utilizează fondurile primăriei așa cum vrea fără să dea socoteală nimănui!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.