Comisia Europeană alocă 41 de milioane euro pentru programe ce vizează securitatea cibernetică și protecția vieții private!

0
29

          Comisia Europeană (CE) a anunțat, miercuri, că va aloca 41 de milioane de euro pentru programul de cercetare și inovare „Orizont 2020” al Uniunii Europene (UE). Investiția va finanța nouă proiecte inovatoare care vizează găsirea de soluții noi pentru securitatea cibernetică și protecția vieții private.
         Cinci proiecte sunt destinate persoanelor fizice și IMM-urilor, iar alte patru urmăresc îmbunătățirea unor sisteme de securitate critice, cum ar fi sistemele de transport multimodal sau sistemele de sănătate. 
          Conform unui comunicat al CE, 21 de proiecte vor primi finanțare prin Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE), programul european pentru rețele și infrastructuri, care acoperă și sectorul digital. „Cu un total de 7,6 milioane de euro, aceste din urmă proiecte vor consolida capacitatea UE în materie de securitate cibernetică, pentru ca aceasta să fie mai bine pregătită și să contracareze mai eficient amenințările și incidentele cibernetice.”, se precizează în comunicatul CE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.