Dan Barna: Alianța USR-PLUS va intra la guvernare alături de PNL!

0
69

Dan Barna, Președintele USR, a declarat, în direct la Digi24, că după alegerile parlamentare, „în mod normal și previzbil”, Alianța USR-PLUS va intra la guvernare alături de PNL.

”Este în mod natural și previzibil că USR PLUS va forma viitorul guvern stabil al României cu PNL după alegeri. Dar acest lucru se va baza pe proiecte foarte concrete”, a spus Barna.

Liderul USR dorește ca alianța cu PNL să fie făcută pe baza unor ”proiecte comune” și speră la un rezultat care să permită celor două forțe politice să aibă o majoritate parlamentară confortabilă.

„Există acele coaliții în care se bat niște funcții și există și tipul de guvernare pe proiecte foarte concrete cu obiective specifice de la început. În felul acesta, o colaborare foarte onestă cu PNL este posibilă. Eu zic că sunt șanse bune ca USR PLUS împreună cu PNL să treacă de pragul pentru un guvern stabil”, a mai declarat liderul USR.

În interiorul USR-PLUS, dar și în PNL există voci care cer ca și în alegerile locale să existe alianțe, să se meargă cu un singur candidat agreat de comun acord, pentru a mări șansele câștigării unor localități care sunt conduse de PSD. Modelul invocat este cel de la București, unde Nicușor Dan a primit susținerea PNL cât și a USR-PLUS și pleacă cu prima șansă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.