Rareș Bogdan: PNL va avea cu USR un parteneriat și la guvernare și în Parlament!

0
68

Rareș Bogdan a declarat la Digi 24 că după alegerile parlamentare, PNL va intra într-un parteneriat cu USR și că cele două partide vor guverna împreună.

Vom fi într-un parteneriat absolut firesc cu USR. Nu o să luăm 50%. Nici nu e bine să luăm 50%. E bine să ai parteneri care să te tragă de mână. Eu nu spun un parteneriat doar pentru guvernare ci pentru reformarea României. Un parteneriat și la guvernare și în Parlament”, a declarat europarlamentarul PNL.

Noi suntem condamnați să guvernăm”, spune Rareș Bogdan.

Această declarație vine după ce acum două zile, liderul USR, Dan Barna a afirmat că USR va intra la guvernare alături de PNL, după alegeri.

Cele două partide pot obține cam 55% din mandatele de parlamentar. PNL are un scor de 36% în preferințele electoratului și USR 19% O alianță a celor două partide poate lăsa PSD în opoziție pentru 4 ani. Rămâne de văzut dacă PMP va trece pragul, fiind la limită în acest moment.

Partidul care are acum reprezentanți în Parlament, dar care nu va mai face pragul este ALDE, condus de Tăriceanu. ALDE apare constant în sondaje în jurul cifrei de 1.5% din preferințele cetățenilor. Pragul minim pentru a avea reprezentare în Parlament este de 5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.