Google va şterge istoricul privind locaţiile şi navigarea utilizatorilor noi, după 18 luni

0
69

Google, divizie a grupului Alphabet, va şterge automat istoricul privind locaţiile şi navigarea utilizatorilor noi, după 18 luni, şi va facilita accesul tuturor la aplicaţiile pentru serviciul de căutare, Maps şi YouTube, fără urmărirea navigării, potrivit anunțului făcut de Sundar Pichai, directorul Google Inc.

Legile noi referitoare la confidenţialitatea datelor din California şi Europa au determinat companiile de internet să îşi ajusteze practicile în ultimii doi ani, cu atât mai mult cu cât mai multe procese intentate în ultimele luni de consumatori acuză Google de înşelăciune în colectarea datelor.

Potrivit actualizării setărilor de către Google, istoricul vizionărilor de YouTube al utilizatorilor noi va dispărea după 36 de luni, iar cel referitor la localizare şi navigarea pe web va fi şters după 18 luni. Utilizatorii pot opta pentru perioade mai lungi sau mai scurte.

Utilizatorii vor putea să efectueze mai uşor căutări ”în modul incognito” în motorul de căutare, în Maps şi YouTube, doar prin închiderea fotografiei de profil. Anterior, era nevoie de un click suplimentar în meniul aplicaţiei.

Google a început să permită utilizatorilor să șteargă automat istoricul după 18 luni încă de anul trecut. Însă, această funcționalitate nu era setată ca implicită. Astfel, utilizatorii erau nevoiți să aleagă opțiunea de ștergere automată sau să șteargă manual istoricul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.