Românca Simona Maierean este prima femeie pilot comandant de aeronavă din Europa la unitatea Heavy Airlift Wing din cadrul NATO

0
58

Locotenent-comandorul Simona Maierean, pilot pe aeronave de tip C-17 Globemaster III în cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic (Strategic Aircraft Capability – SAC) din Baza Aeriană Papa din Ungaria, a devenit prima femeie din Europa care a obţinut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al SAC, potrivit unui comunicat al Ministerul Apărării Naţionale.

La 24 de ani Maierean a devenit prima femeie – pilot de vânătoare din România şi la 33 de ani – copilot pe aeronava C-17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability la baza din Ungaria.

Simona Maierean a absolvit Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” în anul 2007, a obţinut brevetul de pilot militar în anul 2008 la Şcoala de Aplicaţie „Aurel Vlaicu” Boboc şi a fost repartizată la Baza 86 Aeriană Feteşti.

În anul 2012 decide trecerea pe aeronavele de transport şi devine pilot pe aeronava C 27 J Spartan la Baza 90 Transport Aerian Otopeni. Începând cu anul 2017, face parte din Grupul de Transport Aerian Strategic (Heavy Airlift Wing) din cadrul programului Strategic Aircraft Capability.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.