fbpx

USR a învățat să joace pervers!

Ieri, organizația USR București și-a anunțat candidații săi pentru sectoarele Bucureștiului. Într-o conferință de presă, Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui i-au prezentat pe aceștia, spunând că sunt pregătiți să câștige sectoarele Capitalei. În același discurs însă, liderii USR au precizat că rămân deschise negocierile cu PNL.

Gestul de ieri ne arată că USR a trecut la alt nivel în politică. Anunțul făcut de aceștia ne arată că partidul condus de Dan Barna a învățat să joace pervers, strict în folos propriu. În timpul negocierilor cu liberalii, prezentarea unor candidanți proprii este practic o renunțare la negocieri.

USR vrea să meargă pe cont propriu și chiar dacă știe că nu câștigă primăriile și mărește șansele primarilor PSD de a-și reînoi mandatele, alege să își conserve electoratul dur al partidului.

În București, USR-PLUS are la acest moment un scor aproape cu cel al liberalilor La nivel național, USR nu reușește să sară de 17%, fiind al treilea partid. Din punct de vedere strategic, ar fi fost binevenită o alianță USR-PNL pentru debarcarea unor primari din fiefurile PSD, pentru a mări șansele ca din toamnă să avem o guvernare a dreptei.Cu toate acestea, ”tabăra dură” din cadrul USR alege să își mulțumească electoratul dur, pe aceia care nu vor niciun compromis, dar cu prețul abandonării orașelor în mâinile PSD. Practic, partidul lui Barna alege să abandoneze grosul electoratului de dreapta în favoarea electoratului dur. Este o alegere strategică care probabil va consolida partidul în jurul cifrei de 17%, dar îi va opri ascensiunea.

Și în Chiajna am putut vedea același tipar. Zainea care este cotat cu șansa a treia a preferat să își continue strategia sa și nu a optat pentru o înțelegere cu liberalii în vederea desemnării unui candidat unic. Din nou, avem același joc, consolidarea electoratului propriu în favoarea abandonării unui electorat mai mare. Cornel Zainea crede că scorul luat în euro-parlamentare îi va înregistra și acum. Fals. Atunci au putut vota inclusiv cetățenii care nu au buletin de Chiajna, erau alt tip de alegeri. Acum, contează pe lângă partid și personalitatea ”candidatului”. Minea este avantajat de faptul că PNL și USR se vor ataca la baionetă și vor participa cu candidați proprii. S-ar putea ca în extremis, acest lucru să ducă la reînoirea mandatului actualului primar, care are un electorat stabil în zona veche.

Vom vedea pe 28 septembrie dacă USR va reuși să câștige o primărie în țară s-au va înregistra același eșec ca la prezidențialele. Și atunci, au fost analiști dar și susținători care au spus că USR-PLUS trebuie să îl susțină pe Iohannis. Partidul a avut altă strategie, iar de atunci am văzut cum acesta pierde procente zi de z!

One thought on “USR a învățat să joace pervers!

  • Avatar
    29 iunie 2020 la 12:10
    Permalink

    Poate le vine mintea la cap și-l susțin cu toții pe Dorel Margarint.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *