fbpx

Lider USR : promovarea unor mesaje jignitoate la adresa majorității românilor au pus eticheta de partid neo marxist!

Problemele în USR continuă. După ce mai mulți lideri locali au fost demiși, suspendați sau au demisionat, iată că avem un nou caz.

Raluca Amariei, Președinta filialei USR Sibiu, și-a anunțat marți demisia din partid, acuzând că formațiunea condusă de Dan Barna a fost contaminată de metehnele partidelor vechi și, îndepărtând vocile critice. Mai mult, ea susține că „promovarea unor mesaje jignitoare la adresa majorității românilor au adus USR, pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist”.

Cum își motivează Raluca Amariei, care este și vicepreședinte, despărțirea de USR:
În mandatul meu de doi ani ca vicepreședinte am văzut de aproape cum partidul altfel, în loc să impună un mod nou de a face politică, se contaminează el însuși, încet-încet, cu metehnele partidelor vechi: demagogie, promovarea persoanelor obediente în dauna celor competente, marginalizarea și eliminarea vocilor disidente, fentarea democrației interne prin „autobuze” cu membri care apar doar la alegeri, boicotarea consultărilor interne sau a mecanismelor de decizie statutare, folosirea sesizărilor ca instrument de eliminare a opozanților în timp ce sesizările la adresa apropiaților conducerii sunt ținute fără termen la sertar, promovarea tacită a unor persoane cu probleme de integritate, ba chiar a unui extremist iresponsabil plantat direct în urechea președintelui pe post de consilier.Mai mult, am asistat la îndepărtarea de spiritul USR ca Uniune în care oameni cu convingeri doctrinare diferite puteau coexista și colabora în interesul comunității și al țării. Înlocuirea acestui spirit cu iacobinismul radical, copierea unor forme fără fond din zona stângii occidentale și promovarea unor mesaje jignitoare la adresa majorității românilor au adus USR, pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează „de dreapta”. Nu poți „moderniza” România negându-i rădăcinile, identitatea națională și valorile, desconsiderându-i pe cei care te-au votat și pretinzând arogant că-i „educi””. Am decis să plec, să părăsesc acest partid, care nu mai e nici pe departe partidul la a cărui construcție am contribuit. De ce abia acum? Pentru că se apropie alegerile, oamenii din jurul meu caută o alternativă curată la clasa politică, iar eu nu mai pot să le spun privindu-i în ochi, ca acum patru ani, că USR ar putea fi aceea”, a mai scris Raluca Amariei

One thought on “Lider USR : promovarea unor mesaje jignitoate la adresa majorității românilor au pus eticheta de partid neo marxist!

 • Avatar
  10 iulie 2020 la 06:50
  Permalink

  Cât adevăr!
  Atenție, că și la Chiajna este la fel.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *