PSD se prăbușește! Cine va putea salva partidul?

0
93

Astăzi vedem că PSD nu mai dorește să depună moțiune de cenzură. Lui Ciolacu îi e frică de un eșec, ca moțiunea să pice la vot, în condițiile în care liberalii nu au o majoritate parlamentară. Se pare că relația de prietenie dintre Ponta și social democrați s-a rupt. Fostul premier nu a primit ce a cerut la negocieri și a anunțat că partidul său va merge singur în alegeri.

PSD este într-o situație din ce în ce mai grea. Deși este în opoziție, deși țara este lovită de o criză grea, pandemia generată de coronavirus, iar situația economică nu este tocmai bună, social democrații stagnează în sondaje. Nu reușesc să capitalizeze nicio greșeală a adversarului. Nu reușesc să capitalizeze nemulțumirile oamenilor.

Este drept, că de multe ori social democrații se sabotează singuri, cazuri precum cele ale deputaților PSD care amenințau polițiștii care le-au spus politicos să poarte masca sau cele ale unor aleși locali care au făcut prăpăd în timpul pandemiei, precum cel al primarului din Pitești care a achiziționat echipamente medicale de protecție, dar nu le-a dat medicilor, opresc partidul din orice creștere.

PSD va pierde mult în alegerile locale. Vor pierde orașe importante, Bucureștiul deja este în pericol. Stagnarea de acum va duce la o pierdere în locale și odată pierdute câteva primării importante, în toamnă este mai mult ca sigur că social democrații vor avea un scor prost.

Se prefigurează o alianță de guvernare PNL-USR. Acesta este iar un factor care va demobiliza partidul, care știe că poate sta 4 ani în opoziție. Demobilizarea membrilor PSD va duce automat la pierdere de puncte electorale. După epoca Dragnea, PSD pare că a intrat în epoca prăbușirii.

Până nu va veni un curent nou în partid, până nu vor prelua conducerea tineri școliți, care să aducă o viziune de stânga modernă, social democrații vor trebui să se resemneze cu scăderea lor. E un proces natural. Cine va putea opri căderea PSD? Doar o nouă garnitură.

Atât timp cât PSD va veni cu oameni vechi, care au o grămadă de probleme, atât timp cât vor continua să defileze cu ALDE, conduși de un Tăriceanu consumat politic, nu vor putea spera la o creștere.

Un bun exemplu poate fi chiar Chiajna. Ce imagine va avea PSD în momentul în care Mircea Minea va fi candidatul acestora la primăria comunei. După 24 de ani când acesta a făcut praf comună, nu va putea aduce acel suflu nou de care au nevoie social democrații. Minea va fi un minus pentru PSD și vom vedea cum scorul politic al acestora va rămâne sub cota prognozată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.