Angajatorii care utilizează zilieri sunt obligați să renunţe la registrele clasice şi să înregistreze activitatea în registrul electronic

0
19

Registrul electronic de evidență a zilierilor, disponibil prin aplicația ”Inspecția Muncii”, a devenit obligatoriu de sâmbătă, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.

Astfel, persoanele care utilizează zilieri pentru diferite activități cu caracter temporar sunt obligate, începând de pe 25 iulie 2020, să renunțe la registrele clasice și să înregistreze activitatea prestată de lucrători în registrul electronic.

Ordinul semnat de ministrul Muncii, privind metodologia de întocmire și transmitere a Registrului electronic de evidență a zilierilor a fost publicat în Monitorul Oficial și stabilește ca instrument de lucru pentru angajatorii care folosesc zilieri în activitatea pe care o desfășoară, aplicația mobilă denumită „Inspectia Muncii”.

Aplicația „Inspecția Muncii” este pusă la dispoziție gratuit și este disponibilă prin accesarea PlayStore sau AppStore.
Toate informațiile necesare unui utilizator al aplicației mobile „Inspectia Muncii” se vor putea obține pe site-ul Inspecției Muncii, unde sunt disponibile Manualul de utilizare, precum și Termenii și Condițiile de utilizare a aplicației.

Ministerul arată că„Inspectia Muncii” este ”o aplicaţie modernă, uşor de utilizat, care vine în sprijinul angajatorilor şi reprezintă singura modalitate legală de înregistrare a activităţilor prestate de zilieri, fiind atât în avantajul angajatorului, cât şi al lucrătorului, ambii beneficiind, astfel, de protecţia legii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.