Reacție dură a lui Orban după ce Weber a atacat Legea Carantinării la CCR!

0
78

Ludovic Orban a criticat-o dur pe Renate Weber, fostă parlamentar ALDE, actualmente Avocat al Poporului, pentru faptul că aceasta a atacat încă o dată la CCR Legea Carantinării. Orban afirmă că ”este un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”

Deja, lucrurile se îndreaptă într-o direcție pe care, personal, nu o înțeleg. Persistența în a ataca legi fundamentale care permit Guvernului și autoritățile sanitare să se lupte împotriva epidemiei, să protejeze sănătatea și viața oamenilor, mi se pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”, a afirmat premierul.
Orban spune că legea a fost atacată după ce timp de trei săptămâni, Guvernul nu a avut posibilitatea de a ține sub supraveghere pacienți, tot în urma unei sesizări a Avocatului Poporului. „După ce trei săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare sub supraveghere medicală sau de izolare sau de carantinare a pacienților diagnosticați ca fiind pozitivi, mii de cetățeni diagnosticați pozitiv, pe lângă asta, nu am avut posibilitatea să luăm nicio măsură pentru a putea izola persoanele de contact ale fiecărei persoane diagnosticate pozitiv, după ce s-a văzut ce efecte grave, dramatice, a avut lipsa cadrului legislativ, Avocatul Poporului recidivează și atacă și o lege care a fost adoptată de Parlament – și care a fost adoptată de Parlament în urma deciziei Curții Constituționale, tot la sesizarea Avocatului Poporului„, a afirmat Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.