Jucătorii care vor participa la US Open o vor face pe propria răspundere!

0
38

Federaţia americană de tenis (USTA) informează într-un document adresat jucătorilor care vor participa sau urmează să-şi anunţe participarea la turneul US Open, că nu va fi răspunzătoare pentru eventuale infectări cu Covid-19 sau chiar moartea din această cauză, scrie EFE, transmite Agerpres.

Documentul de două pagini a fost făcut public pe reţelele de socializare de jucătorul olandez Wesley Koolhof (31 ani, locul 17 ATP la dublu).

EFE a verificat cu un reprezentant al jucătorului care a preferat să rămână anonim că există acest document în care participanţii îşi asumă toată responsabilitatea în caz de complicaţii generate de coronavirus.

”Îmi asum în mod voluntar responsabilitatea deplină pentru orice risc, inclusiv deces, care mi se poate întâmpla mie sau altor persoane care vin în contact cu mine, ca urmare a prezenţei mele în incintă, fie din cauza neglijenţei NTC (Centrul Naţional de Tenis) sau în orice alt fel”, scrie, printre altele, în documentul respectiv.

De asemenea, se specifică faptul că într-o astfel de situaţie, participantul nu va întreprinde acţiuni legale contra organizatorilor.

„USTA şi ATP au colaborat la elaborarea termenilor legali pentru turneul care urmează să aibă loc”, a declarat o sursă pentru EFE.

Openul Statelor Unite, care va avea loc între 31 august şi 13 septembrie, înaintea competiţiei de la Roland Garros, care va debuta pe 27 septembrie, se va disputa fără spectatori şi în absenţa unor nume importante, precum australianca Ashleigh Barty, liderul clasamentului WTA, sau spaniolul Rafael Nadal, numărul 2 ATP.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, a anunţat că va lua o decizie în privinţa participării la US Open după turneul WTA de la Praga, programat săptămâna aceasta, la care este principala favorită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.