Orban: Pensia minimă va crește cu același procent cu care va crește punctul de pensie !

0
60

          Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a anunțat, luni, în cadrul unei declarații de presă, că pensia minimă se va majora cu procentul cu care va crește punctul de pensie. „Cu siguranță, în măsura în care se majorează punctul de pensie, în funcție de majorarea punctului de pensie dorim și pentru pensiile minime, așa numitele pensii sociale, care sunt, să existe același procent de creștere a pensiei minime egal cu procentul cu care va crește punctul de pensie.”, a explicat premierul Ludovic Orban.
          În legătură cu majorarea pensiilor, de la 1 septembrie 2020, premierul României a precizat: „Când vom avea toate aceste informații vom lua decizia și o vom comunica public. Cert este că ne dorim să creștem pensiile, dar această creștere a pensiilor să poată să fie susținută, nu numai în anul ăsta, ci și în anul următor și peste doi ani, și peste trei ani, și peste patru ani”.
          „Obiectivul guvernului pe care îl conduc este să majoreze pensiile, dar această majorare se va face pe baza unor analize extrem de serioase. În primul rând este vorba de raportul privind starea economiei și a bugetului, raportul la șase luni, care trebuie prezentat de Ministerul Finanțelor în conformitate cu legea responsabilității fiscal-bugetare.”, a mai spus prim-ministrul Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.