De ce se teme Minea de locuitorii din Militari Residence și blochează procesul electoral!

0
1513

Ieri am avut confirmarea faptului că până la această oră primarul Mircea Minea susținut de ALDE și PSD nu dorește să creee o secție de vot în Militari Residence. Primăria a postat o reacție prin care a confirmat acuzațiile lansate de liberalul Petre Anghel, că nu există un spațiu identificat pentru a fi transformat în local de vot, dar a ne-a informat că va încerca să găsească o soluție.

Petre Anghel a făcut această dezvăluire într-o postare pe facebook și a făcut apel către Mircea Minea să nu mai blocheze dreptul cetățenilor la vot și să creeze o secție de vot în Militari Residence.

Primarul Mircea Minea nu va găsi acest local și va încerca să arunce vina pe situația generată de pandemie. Surse din primărie ne-au declarat că acesta este destul de speriat de faptul că nu mai are un avantaj consistent în sondaje, așa cum a avut în campaniile trecute.

Mircea Minea se teme că dacă va crea o secție de vot în Militari Residence și acolo se va înregistra un procent de prezență de peste 65%, atunci va pierde fotoliul de primar. El este conștient că bazinul lui se află în Vatra Veche și adoptă aceeași mișcare pe care a făcut-o coaliția PSD-ALDE la alegerile prezidențiale de acum 5 ani, când Guvernul Ponta nu a creat destule secții și a blocat astfel diaspora să voteze.

Primarul susținut de ALDE și PSD știe că blocatul alegătorilor din Militari Residence nu poate echivala în opinia publică cu acțiunea făcută de Ponta acum 5 ani, drept urmare măsura nu i se va întoarce ca un bumerang în cap.

Dacă acum 5 ani, toate televiziunile importante, care nu erau arondate PSD, transmiteau live și făceau public demersuri pentru conștientizarea opiniei publice, acum nu va fi același fenomen pentru că Chiajna nu e o miză mare pentru posturile tv. De aceea, știind că până la urma măsura blocării votului în Militari Residence nu i se poate întoarce ca un ciocan în cap, Mircea Minea va merge pe aceeași strategie. Pentru el este cel mai sigur să blocheze votul în Militari Residence, pentru a-i ține pe votanți acasă.

În condițiile în care USR și PNL nu au optat pentru variantă unui candidat comun, așa cum au făcut la București, fiind vot într-un singur tur și cu un absenteism masiv al celor din Residence, Minea va mai obține un mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.