fbpx

USR s-a predat cu arme și bagaje în mâinile lui Minea!

În ultimile zile am văzut că Mircea Minea a spus cu subiect și predicat că nu va face secții de vot în Militari Residence. Chiar ieri, într-o emisiune televizată, acesta a recunoscut că primăria nu are soluții și că cetățenii din Militari Residence vor trebui să se deplaseze la secțiile de vot făcute în zona din Vatra Veche, la școală și stadion. Este o distanță de 4 km pe care ar trebui să o parcurgă cetățenii care ar dori să voteze.

Este foarte clar că mulți dintre cetățenii din Militari Residence nu se vor deplasa 4 km pe jos pentru a vota, atât din cauza distanței, dar și pentru faptul că nu vor risca să meargă la secții unde se va produce aglomerație. Acum, în vremea pandemiei, era normal că primarul să facă cât mai multe secții de votare, pentru a se micșora riscul de infectare. Un flux mai mic de cetățeni la un local de vot diminuează și riscul de îmbolnăvire.

Știm cu toții motivele pentru care Minea nu vrea să deschidă secție de vot în Militari Residence. O prezență mare la vot în acest cartier poate duce la un eșec al primarului. Cetățenii din acest cartier ar vota masiv împotriva primarului din cauza condițiilor proaste de trai din această zonă. De aceea, Minea blochează accesul facil la vot al acestora, sperând ca foarte mulți vor sta acasă și nu vor vota.

Ce face însă Cornel Zainea, candidatul USR, este chiar o trădare a propriului electorat. USR a obținut un scor foarte mare în europarlamentare în Militari Residence, dar acum lui Zainea nu îi mai pasă de oamenii care au votat.

Atitudinea adoptată de Zainea, minimizarea problemei, abordarea temei ca fiind una marginală, mesajele pe care acesta le transmite, spunând că ”nu se mai poate face nimic” și că cetățenii vor merge la vot chiar și în aceste condiții, arată clar faptul că acestuia nu îi mai pasă de oamenii din zonă.

Cornel Zainea nu a vrut să se asocieze demersului lui Petre Anghel, care a cerut ca toate partidele să facă presiune pe Mircea Minea, pentru ca acesta să fie forțat să facă secție de vot. Anghel a dat și o soluție, amplasarea unui cort modern de evenimente, în care să se desfășoare procesul de vot. Poate este de înțeles faptul că Zainea nu vrea să susțină ideea unui contracandidat, însă nu poate fi de înțeles faptul că usr-istul se predă atât de ușor și nu luptă pentru cetățenii din Militari Residence, pentru respectarea unui drept constituțional.

Există o singură explicație. Cornel Zainea a realizat că nu are nicio șansă. Inclusiv în sondajul USR el este pe locul 3, la diferență mare de ceilalți doi candidați, Petre Anghel și Mircea Minea și consideră că nu mai are sens să lupte. A decis să pună stop și să treacă astfel cu arme și bagaje în tabăra lui Minea. Pentru că acesta va fi efectul. În condițiile în care vom avea o prezență redusă la vot, în condițiile în care electoratul dreptei nu va veni la vot, Minea va mai câștiga un mandat!

2 comentarii la „USR s-a predat cu arme și bagaje în mâinile lui Minea!

 • Avatar
  26 august 2020 la 08:12
  Permalink

  Înseamnă că și-a atins scopul, iar negocierile cu Minea au fost finalizate. Viceprimar va fi pupila lui, care aparent îl va propulsa într-un nou mandat de deputat.
  Dacă ar fi fost înființate noi secții de votare în MR, Zainea ar fi riscat să fie ales primar și asta le-ar strica planurile celor care îl manevrează.
  Așa, în viitorul mandat „curații” nu-și vor asuma nimic, vor face în continuare gălăgie și vor bloca proiecte dacă banii nu ajung la firmele apropiaților lor.

  Răspunde
 • Avatar
  30 august 2020 la 10:11
  Permalink

  Chiar are sens afirmația din titlu. Putem să ne dăm seama că useristii au bătut palma cu Minea, pentru ca până acum numai Anghel a fost cel atacat de ei.
  V-ați convins cine sunt acești oameni și ce urmăresc ei?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *