Toţi cangurii de la Grădina Zoo din Timișoara au fost ucişi de câini maidanezi

0
87

Toți cei şase canguri de la Grădina Zoo din Timişoara au fost ucişi de câini, în noaptea de luni spre marţi. Doi dintre aceştia au fost prinşi şi duşi în adăpostul firmei Danyflor. Câinii nu sunt cipați, ceea ce îngreunează găsirea stăpânilor și pedepsirea vinovaților.

Un grup de câini a reușit să pătrundă în noaptea de luni spre marți în incinta Grădinii Zoologice din Timișoara. Cei patru patrupezi au atacat cangurii din habitat. Mamiferele nu au avut unde să fugă și au fost omorâte.

Deşi au căutat locul pe unde puteau să intre câinii în Grădina Zoo, îngrijitorii nu au depistat nicio gaură în gard, ceea ce îi face să creadă că patrupezii, care erau necipaţi, ar fi putut săpa o groapă pe sub gard şi au pătruns în arealul cangurilor, potrivit Agerpres.

”Ieri dimineață (n.r, marți), între orele 7 și 8, m-au anunțat colegii că sunt trei câini la zoo. Apoi au verificat adăposturile și au găsit șase canguri morți. Nu era niciun pui, erau adulți. (…) Nu știu cum au intrat. Una dintre variante ar fi că au săpat de sub gard. I-am trimis pe îngrijitori să verifice gardurile și nu au găsit nimic. Noi sperăm să nu mai avem așa ceva. Eu lucrez la Zoo din 2008 și e prima dată când se întâmplă să intre câini care să ne atace animalele și să avem mortalități”, a declarat Călin Călămar, administratorul Grădinii Zoologice din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.