fbpx

Zainea ( USR) Riscăm să eșuăm!

Deputatul USR de Ilfov, Cornel Zainea, atrage atenția într-o postare pe facebook că partidul riscă să eșueze.

Zainea e nemulțumit de faptul că mai mulți membri USR nu înțeleg că trebuie să se renunțe la ”cumulul de funcții”. De asemenea, deputatul USR spune că nu e normal că în anumite filiale să existe membri care sunt folosiți doar pentru ”interesul șefului”.

Toate aceste lucruri sunt spuse de deputatul de Ilfov la câteva zile după ce USR și-a ales noua echipă de conducere. În acest moment, tabăra care îl sprijină pe Dan Barna are 11 membri în structura de conducere, iar tabăra lui Cosette Chichirău are 9 membri, înregistrându-se un echilibru de putere în interiorul partidului.

Mai jos vă redăm postarea integrală:

Riscăm să eșuăm

Useriștii și-au ales noul Birou Național care va conduce partidul. Provocările vor fi uriașe. Riscăm să devenim la fel ca partidele clasice.

Suntem foarte gălăgioși vorbind despre corupție. Cu toate astea, abia a trecut la vot eliminarea din funcțiile de conducere a angajaților la partid sau cabinete parlamentare. 5 oameni au făcut diferența. În privința cumulului de funcții, în continuare în USR se vor putea deține 3 funcții. Eu am susținut că nu e normal să fii în același timp membru în Biroul Național, președinte din filială județeană și parlamentar. Eventual și într-un birou local. Unii chiar viitori miniștri. Avem filiale unde zeci de oameni apar doar când e vorba de vot și se asigură că interesul “șefului” este apărat. Avem lupte de putere duse fără scrupule. Biroul Național trebuie să fie câinele de pază al valorilor inițiale ale USR-ului și nu mecanismul prin care oamenii se asigură că scaunele sunt sigure. BN-ul trebuie să reprezinte echilibrul și bunul simț, nu populismul deșănțat.Le urez succes colegilor mei din BN iar pe voi vă îndemn să intrați în USR să ne ajutați în această luptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *