fbpx

Duminică noapte are loc Gala Globurilor de Aur

Cea de-a 77-a ediţie a galei Globurilor de Aur va avea loc duminică noapte, la Los Angeles şi dă startul sezonului marilor premii cinematografice de la Hollywood. 

Globurile de Aur sunt printre cele mai râvnite premii din cinematografia americană şi sunt un indicator major pentru filmele şi actorii care vor obţine ulterior trofeele Oscar. De altfel, anul trecut, câştigătorii Globurilor de Aur în categoriile dedicate lungmetrajelor au coincis cu cei ai Oscarurilor, exceptând laureaţii trofeului pentru cea mai bună coloană sonoră.

Anul acesta, gigantul de streaming Netflix, care a început să producă în urmă cu şase ani conţinuturi originale, conduce cu 34 de nominalizări, 17 dintre acestea fiind pentru lungmetraje.

Filmul „Marriage Story”, de Noah Baumbach, conduce în topul nominalizărilor, cu șase, urmat de „The Irishman”, de Martin Scorsese, cu cinci, ambele fiind produse de Netflix. De asemenea, „The Two Popes”, de Fernando Meirelles, a primit patru nominalizări.

Printre filmele cu cele mai multe nominalizări, produse de alte companii, sunt și „Once Upon a Time in Hollywood”, de Quentin Tarantino, cu cinci, și „Joker”, de Todd Phillips, cu patru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *