fbpx

NATO se reunește de urgență ca urmare a tensiunilor din Orientul Mijlociu

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a convocat pentru luni o reuniune de urgenţă a Consiliului Nord-Atlantic, ca urmare a tensiunilor din Orientul Mijlociu, transmite agenţia DPA.

Reuniunea la nivel de ambasadori a principalului for de decizie al Alianţei, programată pentru ora 14:00 GMT, va evalua situaţia din zonă după uciderea într-un raid american în Irak a generalului iranian Qassem Soleimani, a declarat un purtător de cuvânt al NATO.

Oficiali iranieni au promis că ţara lor va răzbuna moartea acestui general iar în replică, preşedintele Donald Trump a spus că SUA au stabilit o listă cu 52 de obiective iraniene (numărul americanilor luaţi ostatici în 1979 la ambasada americană din Teheran) care vor fi lovite în eventualitatea unor represalii iraniene.

Raidul american a fost criticat de responsabili irakieni, care au acuzat SUA de încălcare a suveranităţii Irakului, iar parlamentul de la Bagdad a adoptat duminică o rezoluţie prin care cere retragerea tuturor trupelor străine din Irak, solicitare susţinută de premierul irakian demisionar Adel Abdul Mahdi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *