fbpx

Fostul șef de la Institutul de Prognoză, unul din oamenii de bază al lui Dragnea, a fost citat la DNA!

Ion Ghizdeanu, fostul Președinte al Institutului de Prognoză, a fost citat de procurori. Ghizdeanu a fost unul din acoliții lui Dragnea, prin intermediul lui se dădeau fonduri către primarii PSD. El a condus institutul timp de 14 ani!

Acesta este vizat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru alocarea de bani din Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI), un instrument financiar gândit de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov în 2019, unor baroni locali, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Miercuri, în județul Olt au avut loc mai multe percheziții în acest dosar, potrivit publicației Concret în Olt. Procurorii au ridicat documente legate de licitațiile pentru lucrări de infrastructură finanțate din FDI, lucrări câștigate în opt localități de către o singură firmă – SC Old & New Construct SRL. Firma este deținută de Livia Elena Ungureanu și administrată de Mircea Ungureanu, potrivit portalului Confidas.

FDI era gestionat formal de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, instituție condusă la acel moment de Ion Ghizdeanu și care era subordonată de facto premierului Dăncilă. Lista proiectelor aprobate la finanțare din FDI arată că primarii PSD au primit peste 80% din acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *