fbpx

Iresponsabilitate de politician: mai bine ne panicăm mai devreme!

Unii politicieni dau dovadă de iresponsabilitate în aceste zile, încercând să exploateze politic situația de criză prin care trece România din cauza gripei coronavirusului.

Cornel Zainea lansează azi un mesaj extrem de grav, aruncând în spațiul public ideea că autoritățile nu au capacitatea să testeze persoanele infectate. Deputatul USR și candidatul la primăria Chiajna ignoră o regulă de bază a managementului privind gestionarea crizelor și le cere autorităților să se ”panicheze” .

În această situație, paradoxul e că individul nu trebuie să se panicheze (trebuie doar să intre în izolare), dar sistemul trebuie să se panicheze la maxim, oprind răspândirea virusului.

De asemenea, fără să aibă aboslut nicio dovadă, acuză autoritățile medicale că mint și nu prezintă situația exactă.

Autoritățile din România sunt efectiv inconștiente și groaznic de populiste. Ministrul Sănătății ne-a spus la audieri că avem zeci de mii de teste. O minciună prin omisiune, teste avem, capacitate de testare nu. Și avem dovada foarte bună: încă nu există rezultatele testelor făcute sâmbătă în Parlament, după aproape 48 de ore. Poate au fost cazuri care trebuiau prelucrate mult mai urgent, dar problema de capacitate de procesare rămâne. a spus Zainea.

Până la această oră, România a reușit să țină situația sub control, lund la timp decizia de a închide școlile și de a limita astfel răspândirea gripei. De asemenea, românii veniți din zonele de focar au fost băgați în carantină în județele de graniță.

În aceste zile, politicienii ar trebui să fie mai rezervați, să lase atacurile politice, pentru a nu contribui la mărirea stării de anxietate. Din păcate, așa cum se vede, unii dintre aceștia nu înțeleg și folosesc criza în interese propriu!

E mai bine să ne panicăm devreme

Spune celebrul scriitor Nassim Taleb, autorul cărții “Lebăda Neagră”. Lumea e complet nepregătită în fața epidemiei, dovadă creșterile exponențiale de cazuri din Italia, Spania, Franța și Germania. În această situație, paradoxul e că individul nu trebuie să se panicheze (trebuie doar să intre în izolare), dar sistemul trebuie să se panicheze la maxim, oprind răspândirea virusului.

Autoritățile din România sunt efectiv inconștiente și groaznic de populiste. Ministrul Sănătății ne-a spus la audieri că avem zeci de mii de teste. O minciună prin omisiune, teste avem, capacitate de testare nu. Și avem dovada foarte bună: încă nu există rezultatele testelor făcute sâmbătă în Parlament, după aproape 48 de ore. Poate au fost cazuri care trebuiau prelucrate mult mai urgent, dar problema de capacitate de procesare rămâne.

România a raportat 157 de cazuri de Covid-19, dar dezinformarea e maximă: NU avem capacitate de testare, în condițiile în care zeci de mii de români au revenit din Italia, iar situația din spitale va ajunge rapid imposibil de gestionat. Germania a comandat 10.000 de ventilatoare!!! România nu are capacitate să facă acest lucru.

Știm din cazul Colectiv că autoritățile române pot minți cu nerușinare. Știm din cazul „Calității Aerului” că același stat ne-a mințit, ascunzând ani la rând nivelul mare de poluare. În cazul pandemiei de coronavirus, minciunile pot face mii de victime.

Români, izolați-vă în casă și protejați bătrânii. Stat român, panichează-te până nu e prea târziu!

One thought on “Iresponsabilitate de politician: mai bine ne panicăm mai devreme!

  • Avatar
    16 martie 2020 la 20:55
    Permalink

    După ce au ținut secret candidatul, apoi au promis o conferință de presă și într-un final au lansat candidatura într-o gară care nu este pe teritoriul administrativ al localității, mai contează că încearcă să exploateze în interes propriu drama prin care trece omenirea?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *