fbpx

Poluare masivă în Ilfov cauzată de un incendiu !

Garda de Mediu a anunțat că un incendiu a izbucnit la Periș, în apropierea Bucureștiului, pe terenurile care aparțin fostei ferme de porci din localitate. Incendiul se întinde pe trei hectare, iar mirosul generat de arderea resturilor vegetale și de la canalele de scurgere este resimțit în toate localitățile învecinate și până în centrul Bucureștiului.

Marian Petrache, Președintele Consiliului Județean Ilofv a postat un mesaj pe facebook privind situația de la fața locului:

Referitor la poluarea din Periș –am vorbit cu șeful inspectoratului de poliție, cu domnul Iacobuș. Polițiștii fac cercetări pentru identificarea persoanei/persoanelor care au dat foc, dar ar fi bine să facă cercetări și pe numele firmei care are în proprietate acele terenuri care iau foc. Am vorbit cu cei de la ISU care spun că e teren accidentat și că abia pot pătrunde, dar că speră să lichideze focul în vreo două-trei ore.

Deci, ce e de făcut:
1. Pompierii să stingă incendiul cât mai repede ca să se limiteze poluarea.
2. Garda de Mediu să ceară de urgență ca firma care deține terenurile – Romsuintest, să ecologizeze zona.
3. Poliția și Parchetul să găsească vinovații.

L-am rugat pe dl. vicepreședinte Rizia Tudoache să meargă la locul incendiului. Dl. Tudorache este în strânsă legătură cu celelalte autorități ca să știm exact cum se prezintă situația în teren și care sunt măsurile dispuse.” a spus Petrache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *