fbpx

Grecia angajează personal medical suplimentar pentru sezonul turistic

Grecia a angajat mai mulţi doctori şi infirmieri la unităţile medicale din insulele din Marea Egee şi Marea Ionică înaintea sezonului turistic, pentru a oferi noi garanţii străinilor că pot face din nou concediul în siguranţă acolo, relatează DPA.

„Sănătatea oaspeţilor noştri este prioritatea noastră”, a declarat sâmbătă premierul Kyriakos Mitsotakis în faţa presei la Santorini, după ce a vizitat un spital.

Cu o zi în urmă, ministrul Sănătăţii, Vassilis Kikilias, a anunţat că Grecia a trimis 687 de medici şi infirmieri în insule, adăugând că sunt disponibile 450 de paturi la terapie intensivă în cazul în care turiştii se îmbolnăvesc.

Începând de luni, turiştii din Germania, Austria, Elveţia şi alte ţări pot merge din nou în Grecia fără a mai trebui să intre în carantină. Autorităţile intenţionează să facă verificări aleatorii pentru a vedea dacă există persoane infectate cu virusul.

Pentru început, vor exista numai zboruri spre Atena şi Salonic, în timp ce aeroporturile regionale din restul ţării urmează să se redeschidă la 1 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *