fbpx

Facebook lansează Instagram Reels, serviciu similar aplicației chineze TikTok

Părând că speculează posibila interzicere a rețelei TikTok pe teritoriul SUA, Facebook lansează o creație proprie: Instagram Reels, serviciu care, la fel ca TikTok, permite utilizatorilor să înregistreze scurte clipuri video pe care să le editeze apoi selectând dintr-o vastă colecție de efecte pentru imagine, efecte audio și coloane sonore.

Atitudinea oficială este una de negare a oricăror asemănări cu aplicația chineză, șeful Instagram declarând că TikTok nicidecum nu a inventat conceptul postării de clipuri video scurte, ci dor l-a îmbunătățit. Cât despre data de lansare aleasă, șeful de produs al Instagram precizează că aparenta suprapunere cu interzicerea rețelei TikTok nu ar fi decât o coincidență.

Averea netă a lui Mark Zuckerberg a depăşit joi pentru prima dată 100 de miliarde de dolari, după ce acţiunile Facebook au atins un nivel ridicat, pe fondul optimismului investitorilor în urma lansării noii funcţii video, Reels, care concurează cu aplicaţia video TikTok a companiei chineze ByteDance, transmite Bloomberg.

Mark Zuckerberg, în vârstă de 36 de ani, deţine 13% din Facebook şi se alătură altor giganţi din domeniul tehnologiei – Jeff Bezos şi Bill Gates – singurii din lume cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, conform indicelui Bloomberg Billionaires.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *