fbpx

De ce se teme Minea de locuitorii din Militari Residence și blochează procesul electoral!

Ieri am avut confirmarea faptului că până la această oră primarul Mircea Minea susținut de ALDE și PSD nu dorește să creee o secție de vot în Militari Residence. Primăria a postat o reacție prin care a confirmat acuzațiile lansate de liberalul Petre Anghel, că nu există un spațiu identificat pentru a fi transformat în local de vot, dar a ne-a informat că va încerca să găsească o soluție.

Petre Anghel a făcut această dezvăluire într-o postare pe facebook și a făcut apel către Mircea Minea să nu mai blocheze dreptul cetățenilor la vot și să creeze o secție de vot în Militari Residence.

Primarul Mircea Minea nu va găsi acest local și va încerca să arunce vina pe situația generată de pandemie. Surse din primărie ne-au declarat că acesta este destul de speriat de faptul că nu mai are un avantaj consistent în sondaje, așa cum a avut în campaniile trecute.

Mircea Minea se teme că dacă va crea o secție de vot în Militari Residence și acolo se va înregistra un procent de prezență de peste 65%, atunci va pierde fotoliul de primar. El este conștient că bazinul lui se află în Vatra Veche și adoptă aceeași mișcare pe care a făcut-o coaliția PSD-ALDE la alegerile prezidențiale de acum 5 ani, când Guvernul Ponta nu a creat destule secții și a blocat astfel diaspora să voteze.

Primarul susținut de ALDE și PSD știe că blocatul alegătorilor din Militari Residence nu poate echivala în opinia publică cu acțiunea făcută de Ponta acum 5 ani, drept urmare măsura nu i se va întoarce ca un bumerang în cap.

Dacă acum 5 ani, toate televiziunile importante, care nu erau arondate PSD, transmiteau live și făceau public demersuri pentru conștientizarea opiniei publice, acum nu va fi același fenomen pentru că Chiajna nu e o miză mare pentru posturile tv. De aceea, știind că până la urma măsura blocării votului în Militari Residence nu i se poate întoarce ca un ciocan în cap, Mircea Minea va merge pe aceeași strategie. Pentru el este cel mai sigur să blocheze votul în Militari Residence, pentru a-i ține pe votanți acasă.

În condițiile în care USR și PNL nu au optat pentru variantă unui candidat comun, așa cum au făcut la București, fiind vot într-un singur tur și cu un absenteism masiv al celor din Residence, Minea va mai obține un mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *