fbpx

Cine va câștiga Primăria Chiajna? Mircea Minea sau Petre Anghel?

Astăzi a început oficial campania electorală. În Chiajna s-au înscris mai mulți competitori. Partidele și-au desemnat candidați, dar există și independenți, care speră că pot obține fotoliul de primar.

Chiar dacă sunt mai mulți candidați, de la toate partidele de pe spectrul politic, doar doi au șansa de a câștiga. Din cauza faptului că avem un sistem de vot într-un singur tur, șansele candidaților se diminuează dramatic. Dacă la un sistem de vot în două tururi, contracandidații de pe locurile 3, 4 pot spera să facă un salt și să intre în turul doi, în sistemul de vot într-un singur tur, se joacă totul din prima încercare.

Mircea Minea conduce în clasament. Deși are 24 de ani de când administrează comuna, are încă un important bazin de vot, în special în vatra satului, zona veche a localității. El pleacă avantajat în această cursă și datorită faptului că nu va exista o secție de vot în Militari Residence. Mutarea făcută de primarul actual, blocarea dreptului de vot în acest cartier și obligarea votanților să se deplaseze 4 km pentru a-și exprima votul vor duce la o cotă mare de absenteism, mai ales acum în timpul pandemiei, când oamenii sunt speriați de cozi, aglomerație.

Petre Anghel are în spate cel mai puternic partid la această oră. A avut o campanie agresivă și are la rândul lui un bazin electoral important. Doar că voturile votanților anti-Minea se vor fragmenta. Deși liberalul a încercat un pact cu USR-PLUS, susținerea unui candidat comun, partidul condus de Dan Barna a refuzat acest lucru. Voturile pe care le va lua Cornel Zainea, candidatul USR, din rândul votanților anti-Minea vor fi suficiente pentru a-l face pe Petre Anghel să piardă această cursă. Anghel are o singură șansă să câștige. Dacă cetățenii care nu îl mai vor pe Minea în fruntea comunei vor înțelege și vor vota ”util”, vor acorda încrederea celui care poate să îl bată pe actualul primar, atunci lucrurile se pot schimba. Dacă nu, Mircea Minea va câștiga și cel de al 7-lea mandat.

Cetățenii vor decide cui acordă votul. Ei sunt suverani și decizia lor va fi literă de lege.

One thought on “Cine va câștiga Primăria Chiajna? Mircea Minea sau Petre Anghel?

 • Avatar
  30 august 2020 la 17:10
  Permalink

  Cel mai nimerit ar fi să câștige Dorel Margarint.
  Votul nostru ar trebui să fie o sancțiune clară a politicienilor așa ziși anti-Minea, care nu fac altceva decât să-i ofere pe tavă un nou mandat.
  Cu Anghel ne-am convins, useristii îl menajează pe Minea, iar ceilalți nu prea contează sau sunt deja vânduți.
  Singurul care s-a poziționat ferm și consecvent anti Minea este Dorel Margarint.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *