fbpx

Plăţile pentru paşapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare vor putea fi achitate prin platforma Ghişeul.ro

Plăţile pentru paşapoarte, permise de conducere, certificate de înmatriculare şi autorizaţii provizorii vor putea fi achitate prin platforma Ghişeul.ro, potrivit unui comunicat transmis vineri de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

În cadrul ultimei şedinţe de Guvern a fost adoptată ordonanţa de urgenţă prin care au fost extinse categoriile de servicii publice a căror plată poate fi realizată prin platforma online Ghişeul.ro, contravaloarea paşaportului, a permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare şi a autorizaţiei de circulaţie provizorie putând fi achitate online, fără comisioane.

„Cu două săptămâni în urmă, Ghişeul.ro dobândea capacitatea de a procesa toate plăţile pentru serviciile comunitare de utilitate publică. Peste 10 noi categorii de plăţi au fost adăugate în platformă. Astăzi, am adus mai aproape de cetăţeni o serie de servicii publice foarte importante şi foarte solicitate. Prin interconectarea sistemelor Ministerului Afacerilor Interne – Direcţia Generală de Paşapoarte şi Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor – cu sistemul informatic al Companiei Naţionale ‘Imprimeria Naţională’ SA şi al Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, vor fi considerabil reduse procedurile necesare pentru eliberarea acestor documente, iar cetăţenii vor scăpa de hârtiile prin care fac dovada plăţilor şi de drumurile inutile între instituţii”, a declarat Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *