fbpx

Restaurantele, cafenelele și cluburile din Chiajna, închise până când se va reveni la incidența infectărilor sub 1,5 la mia de locuitori

Prefectul judeţului Ilfov, Daniel-Tudorel Zamfir, a anunţat că în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de miercuri s-a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cluburilor şi discotecilor din 13 localităţi, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 1,5 la mia de locuitori, informează Agerpres.

„În 13 localităţi din Ilfov, incidenţa cazurilor la mia de locuitori a depăşit 1,5 la mie (…). Una dintre hotărâri se referă la activitatea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de tipul restaurante, cafenele şi alte asemenea să fie suspendată până la revenirea la situaţii cu incidenţa sub 1,5 la mia de locuitori în toate cele 13 localităţi”, a afirmat Daniel-Tudorel Zamfir într-o declaraţie de presă.

În ceea ce priveşte şcolile, s-a luat măsura ca şi la Bucureşti – purtarea măştii în apropierea şcolilor, la mai puţin de 50 de metri distanţă.

”Noi am luat în calcul nu numai şcolile, ci şi instituţiile publice, acolo unde oamenii merg pentru a-şi rezolva diferite probleme. Se creează aglomerări de persoane şi de aceea trebuie să luăm măsuri suplimentare şi în cazul acestor instituţii”, a adăugat prefectul.

Cele 13 localităţi unde incidenţa COVID-19 a depăşit 1,5 la mia de locuitori sunt: Chiajna, Berceni, Brăneşti, Bragadiru, Buftea, Chitila, Corbeanca, Dascălu, Domneşti, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni şi Voluntari.

Daniel-Tudorel Zamfir a precizat că judeţul Ilfov are o specificitate aparte – o mare parte dintre cei care au buletin de Bucureşti locuiesc în această zonă administrativă.

„Nu şi-au schimbat buletinele, de aceea şi raportările sunt făcute diferit şi trebuie abordate lucrurile în mod diferit (…). Avem Popeşti Leordeni, cu aglomerare deosebită, avem Chiajna, avem Voluntari, avem în Dobroeşti, avem toate localităţile din jurul Ilfovului care au avut o dezvoltare deosebită din punct de vedere imobiliar”, a declarat prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *