fbpx

Talibanii afgani îl sprijină pe Donald Trump la alegerile prezidențiale

Preşedintele american Donald Trump a primit o susţinere neaşteptată în cursa pentru Casa Albă din partea talibanilor din Afganistan, a relatat postul CBS News, citat de Agerpres.

„Sperăm că va câştiga alegerile şi va pune capăt prezenţei armatei americane în Afganistan”, a declarat în acest weekend într-un interviu telefonic pentru CBS News purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui american, Tim Murtaugh, a declarat sâmbătă că echipa de campanie respinge susţinerea talibanilor. „Talibanii ar trebui să ştie că preşedintele va proteja întotdeauna interesele americane prin orice mijloace”, a declarat Murtaugh la CBS News.

Cu mai puţin de o lună înaintea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, Trump a declarat în această săptămână că trupele americane s-ar putea retrage complet din Afganistan până la sfârşitul anului. Liderul de la Casa Albă a făcut din reducerea prezenţei trupelor americane peste hotare un subiect central de campanie, criticând „războaiele nesfârşite” ale SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *